Як отримати педагогічну освіту та які є спеціальності у 2022? |


IMG 6625 1366x768 1
IMG 6625 1366x768 1

У Дніпропетровській області працює декілька навчальних закладів, які готують майбутніх освітян:

Дніпровський фаховий педагогічний коледж ДАНО ДОР;
КЗ «Жовтоводський фаховий педагогічний коледж» ДОР;
Нікопольський фаховий педагогічний коледж» ДОР;
КЗ «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР;
ДНУ ім О.Гончара;
Криворізький державний педагогічний університет.

Заклади фахової передвищої освіти (Дніпровський, Нікопольський і Жовтоводський фахові педагогічні коледжі) готують молодших бакалаврів за спеціальностями «початкова освіта» і «дошкільна освіта».

Наразі у фахових педагогічних закладах передвищої освіти тривають індивідуальні співбесіди з абітурієнтами, які подали документи на вступ на основі базової середньої освіти.

«Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради пропонує на основі повної загальної середньої освіти навчання для здобуття ступеня бакалавра на спеціальність «Психологія» (бюджет), «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта» (контракт).

Вперше Дніпровська академія неперервної освіти запрошує на навчання за спеціальністю «Психологія» для здобуття освітнього ступеня магістра, також на спеціальності «Освітні, педагогічні науки», «Менеджмент», «Публічне управління та адміністрування» на контрактній основі.

«У 2022 році вступна кампанія для здобуття ступеня бакалавра у закладах вищої освіти розпочалась 01 липня реєстрацією електронних кабінетів. Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 29 липня і завершиться 23 серпня через створені електронні кабінети вступників», – розповів ректор Академії Віктор Сиченко.

Реєстрація електронних кабінетів вступників розпочнеться з 1 серпня. Подання заяв для вступу розпочнеться 16 серпня та завершиться о 18:00 15 вересня.

Вступ на навчання до Академії для здобуття науково-освітнього ступеня доктор філософії (очна форма навчання) за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» передбачає особисту подачу вступником заяви та документів з 30 серпня по 30 вересня та складання вступних випробувань з іноземної (англійської) мови і фахового іспиту на базі Академії.

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара готує педагогів за 8-ма освітніми програмами: «Українська мова і література», «Історія», «Математика», «Біологія та здоров’я людини», «Хімія», «Фізика», «Англійська мова і література», «Логопедія». Для вступу на навчання за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти вступники подають в електронному кабінеті: за кошти держбюджету – НМТ (або ЗНО 2019-2021 рр.) та мотиваційний лист; за кошти фізичних або юридичних осіб — мотиваційний лист. Для вступу на навчання за другим (магістерським) рівнем вищої освіти вступники подають в електронному кабінеті: за кошти держбюджету – фаховий іспит (дистанційний); за кошти фізичних або юридичних осіб — мотиваційний лист.

Криворізький педагогічний університет – ще один заклад вищої освіти, який готує майбутніх педагогів. Заклад пропонує абітурієнтам вибір за освітніми програмами «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Англійська мова і література», «Німецька мова і література», «Історія», «Математика», «Хімія», «Географія», «Фізика», «Інформатика», «Трудове навчання та технології», «Фізична культура», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Логопедія» та ін. за першим (бакалаврським) та другим «магістерським» рівнями вищої освіти.

«На сьогоднішній день перед учителем ставиться багато різних задач, серед яких одна із надважливих – це вміння зробити освіту якісною за будь-яких обставин, у тому числі – у складних умовах воєнного стану. Але для цього педагог повинен володіти різнобічними знаннями та навичками – саме це є пріоритетом в освітній діяльності педагогічних закладів Дніпропетровщини», – зазначила депутат обласної ради, начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату обласної ради Лілія Гиренко.

 

Источник: Дніпропетровська обласна рада https://oblrada.dp.gov.ua/

Предыдущая Автівки для ЗСУ: до Дніпра прибула чергова партія машин, які передадуть військовослужбовцям на передову |
Следующий Массаж - столы, стулья и другие аксессуары для массажа

Нет комментариев

Оставить комментарий